iPhones framtid

Från att den första iPhone släpptes år 2007 har mycket hänt inom utvecklingen av olika typer av smartphones och Apple ligger i framkanten när det gäller mycket av den nya teknologi som utvecklas just nu. Apple har många stora planer för framtiden och det har redan tagits fram många nya patent för framtida teknologi och design som ska möjliggöra för den utveckling som komma skall. Inom branschen för teknik och media gäller det att ständigt ligga steget före för att på så sätt vinna över kunderna på sin sida och skapa en produkt med kvalitet och hållbarhet. Apple var ju en gång i tiden först ut med att skapa denna typ av smartphone så nu gäller det att behålla ledartröjan på.

Det har redan släppts en del information kring vad Apple arbetar med för typ av förändringar vad det gäller iPhone-telefonen och dess utveckling. Under de senaste åren har det inte tagits jättestora steg vad det gäller ny teknologi utan idag är egentligen iPhonen så pass utvecklad och avancerad att större steg inte behöver tas. Men eftersom vi människor alltid strävar framåt och vill bli bättre och större inom de flesta områden i livet stämmer detta även in när det gäller teknologi och kanske främst inom just detta område. De senaste modellerna har endast haft små förändringar som kanske inte märks av vid en första anblick utan först av en mycket van och intresserad användare.

Framtidens design av iPhone

Hur iPhonen ser ut är en viktig del av produkten, frågan är hur mycket det egentligen går att utveckla utseendet på denna populära telefon. Det talas om att Apple nu har tagit patent på att tillverka en intappning för telefonen av keramik istället för i metall och dessa intappningar ska i sådant fall finnas tillgängliga i flera olika färger. Mycket mer än så går det just nu inte att säga om den framtida designen för iPhonen vad det gäller färger och material för det skal som håller ihop själva telefonen. När det kommer till alla andra områden som har med design att göra kommer det troligtvis att ske mycket förändringar inom de närmsta åren.

Skärmens utseende

En av dessa stora förändringar som det planeras för just nu är en eventuell hopfällbar skärm som är meningen ska ta upp minimal plats. Detta verkar dock dröja ganska många år innan det blir möjligt att genomföra på ett hållbart sätt, då man ser svårigheter när det kommer till att hålla telefonen på ett bra sätt. Däremot ser möjligheterna för hopfällbar iPads betydligt ljusare ut då funktionerna för en sådan är något annorlunda. Det har just nu tagits patent på en sådan modell med en så kallad OLED-skärm och den väntas bli en del av den nya stora utvecklingen för Apples produkter. När det kommer till just iPhones skärm finns det även andra planer.

Den böjda skärmen

En av dessa planer för iPhones nya skärmdesign är den kurviga eller böjda skärmen. Det finns redan smartphones på marknaden med en sådan design och teknologi men dessa är böjda utåt och Apples modell kommer troligen att böjas inåt. Syftet med dessa böjda skärmar, vare sig det gäller en böjning inåt eller utåt, är att på bästa sätt utnyttja så mycket av skärmen som möjligt. En böjd skärm ger möjlighet att skapa en större skärm på samma yta som tidigare och storleken på skärmen är ju alltid en väsentlig del av en smartphone då det är själva meningen med att äga en sådan. Det ryktas om att nästa steg blir en skärm som du inte ens behöver röra vid för att aktivera.

Batteri och laddning

Utvecklingen av smartphones har nu nått den punkt som var tanken från början och det finns egentligen inte särskilt mycket mer att utveckla förutom smådetaljer. Därför kommer det att i framtiden ligga mycket fokus på att utveckla den del som faktiskt är anledningen till att din smartphone går att starta över huvud taget. Det handlar såklart om batteriet och hur du ska ladda din telefon. De former av laddning som det har börjats titta på gäller rörelse-laddning och solenergi-laddning. Tänk vilket framsteg att slippa fundera på om du har med dig din laddare var du än går och i stort sätt alltid ha möjligheten att ladda din telefon utan elektricitet och kanske till och med utan laddare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *