Välkommen till sidan om iPhones

Vi är fans av av iPhone och du vet säkert att det är en smartphonemodell som skapats av det framgångsrika företaget Apple och dess grundare Steve Jobs. Vi var med redan från början när den släpptes i USA år 2007. Vi hade redan fastnat för deras Macintosh-dator som släpptes år 1984 och givetvis iPoden, denna revolutionerande musikspelare med pekskärm som kom ut år 2001. Sedan kom då alltså deras iPhone. Och vi vet alla att denna nya telefon skulle komma att bana väg för en helt ny generation av telefoner och idag äger miljontals människor världen över en iPhone eller smartphone av något slag. Vad vi föll för var att denna nya typ av telefon är som en liten minidator med pekskärm där du har tillgång till internet, kamera, gps, appar och alla möjliga olika funktioner. Allt i fickformat!

Innan den första iPhonen släpptes spekulerades det och pratades mycket kring vad det var som väntade och hur Apples nya produkt skulle se ut. Året efter att den släpptes utnämnde Time Magazine iPhonen till årets uppfinning. Bara ett år efter att den första telefonen släpptes kom Apple ut med en ny modell med GPS och 3G-teknik, vilken blev tillgänglig i över 70 olika länder. Detta till skillnad mot den första som endast släpptes i USA och ett fåtal länder till. Idag har iPhone ett starkt grepp om marknaden. Antingen är du en person som tycker om Apple eller Android och vi vet vad vi föredrar och det är telefonen med det lilla äpplet. På den här sidan kan du läsa allt om iPhonen; dess historia, uppdateringar och mycket mer. Häng med på resan med denna älskade produkt!

Utseende och design

Det är nog ingen som har missar att det släpps en ny iPhone varje år. Till en början fanns telefonen bara i svart och vitt och telefonen var lite kraftigare än dess efterträdare och hade rundade kanter och en knappsats i metall. År 2010, strax innan släppet av iPhone 4, slutade Apple att tillverka denna modell av iPhone 3G och Steve Jobs förklarade att en fjärde generation av iPhone var på ingång. Vi har följt varje släpp, varje uppdatering och köpt varje ny telefon. Redan när den fjärde modellen släpptes var det en ny teknik som tog oss med storm och det var det nya operativsystemet iOS 4. Vi blev fascinerade av hur skärmen på iPhone 4 dessutom hade en fyra gånger bättre upplösning än 3G-modellen. Detta var bara början på vad vi skulle få uppleva från Apple.

Steve Jobs – vår idol

Hjärnan och drivkraften bakom Apple och dess produkter var främst dess VD Steve Jobs som tyvärr gick bort i cancer alldeles för tidigt år 2011, 56 år gammal. Han förblev aktiv inom företaget in i det sista. Jobs, som föddes år 1955 i Kalifornien i USA, var en karismatisk entreprenör och affärsman. Förutom att han var medgrundare och VD för Apple var han även medgrundare och VD för Pixar Animation Studios under en tid samt med i styrelsen för Walt Disney Company från år 2006. Teknologi och animering var alltså verkligen hans område och det var en stor sorg för många av hans fans när han till slut förlorade kampen mot sjukdomen. Dock lever hans framgångsrika företag vidare och idag har det till och med gjorts en film om hans liv där skådespelaren Ashton Kutcher spelar huvudrollen.

Modeller

Det har fram till idag släppts totalt 18 olika modeller av iPhone, där vissa av dem endast är minimalt modifierade. Många konsumenter som är väldigt intresserade av teknologi väntar ständigt på den nyaste modellen och vad den ska bära med sig för nya funktioner. Det är en stor händelse när de lanseras. Framtiden för Apple och de nya modellerna av iPhone handlar mycket om att utveckla hur vi interagerar med telefonerna. Just nu arbetar de med en teknologi som ska göra det möjligt att endast svepa fingrarna ovanför själva skärmen för att på så sätt få den att göra som du önskar. Det finns inga gränser för innovationerna som Apple presenterar. Det och mycket mer kan du läsa om här på vår sida. Så luta dig tillbaka, öppna upp din iPhone och börja läs allt som vi har tagit reda på för din skull!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *